сряда, 18 март 2009 г.

Последните дни

Отдавна не съм писала. Нямах(м) време, а може би и желание да пиша. Някакъв вид леност, (по-благозвучно е от мързел).

* * *

Не бих литаври, не виках "Ура!" 13-и, петък. Не че не се радвах, напротив! Случи се нещо, на което почти не се надявах след 5-и март и истъпленията на софийските СДС-апаратчици. Но се страхувах и още се страхувам от онова, което ще последва. От подводните течения и турските подводници в СДС. Днес това вече излезе на повърхността. Оставки на хора в СДС - София, с мотив, че единствени са ЗА коалицията. Сплетни за тайни споразумения между Мартин Димитров и Иван Костов. Привикване на Мартин Димитров на заседание на областния съвет на СДС-София, слухове за искане на оставката му. Днес в София, утре - във Варна. Ще има и продължение, особено ако тези хора не получат избираеми места в листите. Те са раздирани между две желания: да бъдат избрани и да провалят коалицията.
* * *

Тези дни прочетох в местния "24 часа" три кратки съобщения.

Административният съд във Варна отхвърлил граждански иск за изсичането на дървета в градинката срещу "Севастопол" - нямало доказателства (!), било санитарна сеч. Санитарна сеч, която е оставила умъртвени голи стволове!

Уличен апаш, осъден набързо на пет години затвор, заради "особено опасен рецидив" - откраднал златните бижута на три жени.

Наркодилър, заловен с наркотик, осъден на две години. Кой от двамата е по-опасен? Кокошкарят, или оня, който продава отровата на децата ни? Който пречупва съдби? Не една?

Няма коментари:

Публикуване на коментар