четвъртък, 5 март 2009 г.

СДС София и т.н. ...



"Новината": СДС-София срещу Костов, http://www.glasove.com/news.php?read_comments=178 Естествено, от "Гласове". И също съвсем естествено, Борислав Бориславов и още някой си, не му помня името, са поканени от Дачков в сутрешния блок на re:tv.


Нещо като ултиматум. Което е недопустимо по принцип. За каква коалиция, за какво сътрудничество може да става дума, след като се опитваш да извиваш ръцете на предполагаемия партньор?


Този ултиматум ми напомня един друг. След оттеглянето на Костов, ръководството на МСДС постави ултиматум - ако за председател на СДС не бъде избрана Надежда Михайлова, те щели да напуснат партията! Също тъй нагло, също тъй безпардонно. И точно толкова недопустимо като акт. Някои от тези антоанниколовчета напуснаха - за да се пласират по-изгодно другаде - и Боршош, и Петър Стоянович, и Николай Младенов... Други, като Борислав Бориславов останаха. Заедно с вируса на клиентелизма, с който бяха заразени.


Напомням това, защото точно тогава, именно тези хора, заедно с някои не толкова млади, които дърпаха конците зад кулисите, предопределиха бъдещото разделение на СДС. Те са истинските автори на разцеплението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар