сряда, 27 май 2009 г.

Кандидатури

Наплив от кандидатури за народни представители на "невинни до доказване на противното" , а иначе - общоизвестни фигури от сенчестия и от полусенчестия свят - това е новият екшън в предизборна България. Шокиращо? Изненадващо? Ами! Просто на Триглавата й трябваше смокиново листо за пред ЕК, та понапълни следствените арести с лица от "средния ешелон" на организираната престъпност. Това ги извади от удобствата в зоната на мълчанието и сега те, разбираемо, се опитват да избягат, поне временно, от неудобствата на арестантското битие.


Веселин и Христо Данови, варненски общински съветници от листата на НЗП "Никола Петков", са издигнати от някаква партия, нарекла се "Обединение на българските патриоти". Партия, оглавявана от бивши военни, "академици" и "професори" от Академията по безопасност, отбрана и правов ред на Руската федерация и Международната кадрова академия – Украйна, ръководители на Съюза на българските командоси. Без коментар.


Александър Томов също е пропорционален кандидат, а братът Галев и, вероятно, Иван Славков, чийто PR се повизава във ВИП Брадър - "мажоритарни". Пропорционалните кандидати едва ли са бъдещи депутати. Братът Галев, обаче, току виж, демонстрирал целия блясък на това нещо като нищо на света, наречено "мажоритарен вот". Не са нужни 50%+, стига му да има най-висок резултат, което, като се знае "влиянието" му в първия частен град, е реално постижимо.


Възмутително, срамно! Така ли? Хайде да помислим малко. Кои са най-големите престъпници в България? Тези ли, или опекуните и поръчителите им във висшите етажи на днешната власт? Тези ли, или онези, които се опитаха да приватизират еврофондовете, които правят скандални заменки и "публично-частни партньорства "тип кон за кокошка", крадат от бюджета и бюджетния излишък? Тези ли, или онези, които ... Тези ли, или онези, които водят кандидатските листи на партиите от Триглавката? Отговорът е елементарен. Отговорът се натрапва сам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар